KDE • Community • Announcements
LAHJOITA (Miksi?)
paypal

KDE toimittaa Plasma 5:n toisen korjausjulkaisun

Tiedote muilla kielillä:

English | Català | Español | Suomi | Hungarian | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

Plasma 5

17. syyskuuta 2014. Tänään KDE julkaisee Plasma 5:n toisen korjausjulkaisun. Plasma 5 julkaistiin kaksi kuukautta sitten. Siinä oli hiotummat ominaisuudet ja se virtaviivaisti KDE:n suositun työpöydän koodikantaa niin, että sitä on helpompi kehittää vuosia eteenpäin.

Tässä julkaisussa, versiossa plasma-5.0.2, on kuukauden verran uusia käännöksiä ja korjauksia KDE:n tekijöiltä. Korjaukset ovat yleensä pieniä, mutta tärkeitä. Esimerkkejä ovat sellaisen tekstin korjaaminen, jota ei voinut kääntää; oikeiden kuvakkeiden käyttäminen ja KDELibs 4 -ohjelmien kanssa päällekkäisten tiedostojen korjaaminen. Mukana on myös kuukauden verran uurastusta käännösten parissa, jotta muiden kielten tuki on entistä kattavampaa.

Live-kuvat

Helpoin tapa kokeilla Plasma 5:tä on käynnistää tietokone USB-muistille tallennetulta live-kuvalta. Kuvia on saatavilla Kubuntun Plasma 5 -kehitysversioista.

Pakettien lataaminen

Jotkin jakelut ovat luoneet tai ovat luomassa paketteja. Paketit on listattu wikisivulla.

Lähdekoodin lataaminen

Plasma 5:n voi asentaa suoraan lähdekoodista. KDE:n Community Wikissä on ohjeet siihen. Huomaa, että Plasma 5 ei voi olla asennettuna rinnakkain Plasma 4:n kanssa. Plasma 5 pitää joko asentaa eri polkuun tai vanhemmat versiot pitää poistaa.

Palaute

Palautetta voi antaa englanniksi joko IRC-kanavalla #Plasma, Plasma-devel-postituslistalla tai ilmoittamalla vioista Bugzillaan. Plasma 5:stä voi myös keskustella englanniksi KDE:n keskustelualueilla. Palautettasi arvostetaan. Jos pidät siitä, mitä kehitysryhmä tekee, kerro toki heille!

KDE:n tukeminen

KDE on vapaan ohjelmiston yhteisö, joka on olemassa ja kasvaa vain, koska monet vapaaehtoiset lahjoittavat sille aikaansa ja vaivaansa. KDE etsii aina uusia vapaaehtoisia osallistumaan ohjelmointiin, virheiden korjaamiseen tai niistä ilmoittamiseen, ohjeistuksen kirjoittamiseen, kääntämiseen, promootioon, rahalliseen tukemiseen tai muuhun. Kaikenlaista osallistumista arvostetaan, ja se otetaan innokkaasti vastaan. Lue lisää KDE:n tukemissivulta tai liity KDE e.V.:n kannatusjäseneksi Liity peliin -aloitteen kautta.

Tietoja KDE:sta

KDE on kansainvälinen teknologiaryhmä, joka luo vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia työpöydille ja kannettaville tietokoneille. KDE:n tuotteisiin kuuluu muun muassa nykyaikainen työpöytäjärjestelmä Linux- ja UNIX-alustoille, kattavat toimiston tuottavuus- ja työryhmäohjelmistopaketit sekä satoja ohjelmia useista luokista, joihin kuuluvat Internet- ja web-sovellukset, multimedia, viihde, kasvatus, grafiikka ja sovelluskehitys. KDE-ohjelmia on käännetty yli 60 kielelle, ja niissä on huomioitu helppokäyttöisyys sekä nykyaikainen esteettömyys. KDE:n monipuoliset sovellukset toimivat natiivisti Linuxissa, BSD:issä, Solariksella, Windowsissa ja Mac OS X:llä.


Tavaramerkki-ilmoitukset. KDE® ja K Desktop Environment® -logo ovat KDE e.V.:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Linux on Linus Torvaldsin rekisteröimä tavaramerkki. UNIX on The Open Groupin rekisteröimä tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä tiedotteessa mainitut tavaramerkit ja tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille.


Lehdistön yhteystiedot

Afrikka
AJ Venter
Unit 7B Beauvallon Village
13 Sandown Road
West Beach
Cape Town
7441
South-Africa
Puhelin: +27 83 455 9978
info-africa@kde.org
Aasia
Pradeepto Bhattacharya
A-4 Sonal Coop. Hsg. Society
Plot-4, Sector-3,
New Panvel,
Maharashtra.
India 410206

info-asia@kde.org
Eurooppa
Sebastian Kügler
Meloenstraat 17
6543 ZE Nijmegen
The Netherlands
Puhelin: +31-6-48370928
info-europe@kde.org
Pohjois-Amerikka
Jeff Mitchell
21 Kinross Rd. #2
Brighton, MA 02135
U.S.A.
Puhelin: +1 (762) 233-4KDE (4533)
info-northamerica@kde.org
Oseania
Hamish Rodda
11 Eucalyptus Road
Eltham VIC 3095
Australia
Puhelin: (+61)402 346684
info-oceania@kde.org
Etelä-Amerikka
Sandro Santos Andrade
R. da Gratidão 232, apto 1106-A
Salvador, BA 41650-195
Brazil
Puhelin: +55(71)99142-3855
info-southamerica@kde.org

Yleiset navigaatiolinkit