KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt de eerste alfa van Framework 5 beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Deutsch | Español | Suomi | Hungarian | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

Samenwerking tussen Qt en KDE 14 februari 2014. Vandaag heeft KDE de eerste alfa van Frameworks 5 vrijgegeven, onderdeel van een serie uitgaven die leiden tot de uiteindelijke versie gepland voor juni 2014. Deze uitgave bevat de voortgang sinds de Frameworks 5 Tech Preview in het begin van dit jaar.

Verbeteringen in deze uitgave bevat de toevoeging van .pri-bestanden die het voor op qmake gebaseerde projecten gemakkelijk maken om individuele frameworks te gebruiken en twee nieuwe frameworks: kactivities en plasma-framework. Er is ook belangrijk voortgang geboekt in het verkrijgen van frameworks om te werken in het Microsoft Windows platform.

Voor informatie over Frameworks 5, zie dit artikel op de site dot news. Geïnteresseerden in het volgen van de voortgang kunnen een checkout doen op de git repositories, de discussies op de KDE Frameworks Development e-maillijst volgen en patches bijdragen via review board. Beleid en de huidige status van het project en plannen zijn beschikbaar op de Frameworks wiki. Realtime discussies vinden plaats op het #kde-devel IRC-kanaal op freenode.net.

Discussieer, zegt het voort en zie wat er gebeurt: Tag als "KDE"

KDE moedigt mensen aan om het woord op het Sociale Web te verspreiden. Dien verhalen in op nieuwssites, gebruik kanalen zoals delicious, digg, reddit, twitter en identi.ca. Upload schermafdrukken naar services zoals Facebook, Flickr, ipernity en Picasa en stuur ze aan van toepassing zijnde groepen. Maak screencasts en upload ze naar YouTube, Blip.tv, en Vimeo. Geef er tags als "KDE". Dit maakt ze gemakkelijk te vinden en geeft het KDE Promo Team een manier om de dekking van deze uitgave van KDE software te analyseren.

U kunt over dit nieuwsartikel discussiëren op de Dot, de nieuwssite van KDE.

Installeren van frameworks alfa 1 binaire pakketten

Pakketten. Een verscheidenheid van distributies bieden frequent bijgewerkte pakketten van Frameworks 5. Dit omvat Arch Linux, AOSC, Fedora, Kubuntu en openSUSE. Zie deze wikipagina voor een overzicht.

Frameworks compileren

De complete broncode voor frameworks 4.96.0 kan vrij worden gedownload.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

For more information send us an email:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen