KDE • Community • Announcements
DONATE (Why?)
paypal

A KDE elérhetővé teszi a Frameworks 5 első alfa verzióját

További nyelvek:

English | Català | Deutsch | Español | Suomi | Hungarian | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

Együttműködés a Qt és a KDE közt 2014. február 14. A KDE a mai napon kiadta a Frameworks 5 első alfa kiadását, amely az első a kiadások sorozatában a júniusban érkező végleges verzió előtt. Ez a kiadás tartalmaz minden, a Frameworks 5 technológiai előzetes óta történt fejlesztést.

A kiadás fontos újdonságai közé tartozik a *.pri fájlok hozzáadása, melyek lehetővé teszik a qmake-alapú projekteknek a keretrendszer egyedi részeinek használatát, és két új keretrendszer: a kactivities és a plasma-framework. Ezen kívül komoly előrelépés történt a keretrendszerek Microsoft Windows platformra portolásában is.

További információkért a Frameworks 5-ről lásd a cikket a Dot híroldalon. Azok, akik érdeklődnek a fejlesztés folyamata után, letölthetik a git tárolókat, követhetik a beszélgetéseket a KDE Frameworks fejlesztői levelezőlistáján, és javításokat küldhetnek az áttekintő felületre. A szabályok, a projekt jelenlegi állapota és a tervek elérhetők a Frameworks wiki oldalán. Valós idejű beszélgetésben is részt vehet a #kde-devel IRC csatornán a Freenode.net hálózaton.

Beszélgessen róla, terjessze a hírt és figyelje, mi történik: használja a "KDE" címkét

A KDE bátorít mindenkit arra, hogy terjessze a hírt a közösségi oldalakon. Küldjön be történeteket a híroldalakra, használjon olyan csatornákat, mint a Delicious, Digg, Reddit, Twitter, Identi.ca. Töltsön fel képernyőképeket a Facebookra, Flickrre, Ipernityre és Picasára, és ossza meg a megfelelő csoportokban azokat. Készítsen videókat és töltse fel a Youtube-ra, Blip.tv-re és Vimeora. Használja a "KDE" címkét bejegyzéseinél és feltöltött anyagainál, hogy egyszerűbben megtalálhassák azokat, és lehetővé tegye a KDE Promo csapatának a KDE szoftverek ezen kiadásai lefedettségének elemzését.

Megoszthatja véleményét és ötletei is a dot cikk kommentszekciójában.

A Frameworks Alpha 1 bináris csomagjainak telepítése

Csomagok. Számos disztribúció készít rendszeresen frissített csomagokat a Frameworks 5-höz. Ezek közt van az Arch Linux, AOSC, Kubuntu, Fedora és openSUSE is. További információkért lásd ezt a wikioldalt.

A Frameworks forráskódjának fordítása

A Frameworks 4.96.0 teljes forráskódja szabadon letölthető a KDE szervereiről.

A KDE támogatása

A KDE egy szabad szoftver közösség, amely számos önkéntes idejének és munkájának köszönhetően létezik és növekszik. A KDE mindig szívesen lát új önkénteseket és hozzájárulókat, akik akár kódolásban, hibajavításbab és jelentésben, dokumentáció írásában, fordításban, népszerűsítésben vagy anyagi támogatásban nyújtanak segítséget. Minden hozzájárulást hálásan fogadunk és szívesen megköszönünk. További információkért olvassa el A KDE támogatása oldalt, vagy legyen a KDE e.V. támogató tagja az új, Csatlakozzon a játékhoz kezdeményezésünkön keresztül.

A KDE névjegye

A KDE egy nemzetközi technológiai csoport, amely szabad és nyílt forráskódú szoftvereket készít asztali és hordozható számítógépekre. A KDE termékei közt megtalálható egy modern asztali környezet Linux és UNIX platformokra, egy teljes körű irodai programcsomag, csoportmunka szoftverek és sok száz alkalmazás különböző kategóriákban, például internetes és webes alkalmazások, multimédiás, szórakoztató, oktató, grafikai és fejlesztői alkalmazások. A KDE szoftverei több mint 60 nyelven érhetők el, egyszerűen használhatók és támogatják a modern akadálymentesítési technológiákat. A KDE alkalmazásai natívan futnak Linux, BSD, Solaris, Windows és Mac OS X rendszereken.


A védjegyekről. A KDE® és a K Desktop Environment® logója a KDE e.V. bejegyzett védjegyei. A Linux Linus Torvalds bejegyzett védjegye. A UNIX a The Open Group bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban. Minden más védjegy és szerzői jog ebben a bejelentésben az illető tulajdonos tulajdona.


Sajtókapcsolat

Afrika
AJ Venter
Unit 7B Beauvallon Village
13 Sandown Road
West Beach
Fokváros
7441
Dél-Afrika
Telefon: +27 83 455 9978
info-africa@kde.org
Ázsia
Pradeepto Bhattacharya
A-4 Sonal Coop. Hsg. Society
Plot-4, Sector-3,
New Panvel,
Maharashtra.
India 410206

info-asia@kde.org
Európa
Sebastian Kügler
Meloenstraat 17
6543 ZE Nijmegen
Hollandia
Telefon: +31-6-48370928
info-europe@kde.org
Észak-Amerika
Jeff Mitchell
21 Kinross Rd. #2
Brighton, MA 02135
Amerikai Egyesült Államok
Telefon: +1 (762) 233-4KDE (4533)
info-northamerica@kde.org
Óceánia
Hamish Rodda
11 Eucalyptus Road
Eltham VIC 3095
Ausztrália
Telefon: (+61)402 346684
info-oceania@kde.org
Dél-Amerika
Sandro Santos Andrade
R. da Gratidão 232, apto 1106-A
Salvador, BA 41650-195
Brazília
Telefon: +55(71)99142-3855
info-southamerica@kde.org

Global navigation links