KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

KDE distribueix la primera alfa dels Frameworks 5

També disponible en:

English | Català | Deutsch | Español | Suomi | Hungarian | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

Col·laboració entre Qt i KDE 14 de febrer de 2014. Avui, KDE distribueix la primera alfa dels Frameworks 5, primera part d'una sèrie de llançaments que conduiran a la versió final planificada el juny de 2014. Aquest llançament inclou l'avanç des de la vista prèvia de la tecnologia Frameworks 5 de principis d'aquest any.

Les millores en aquest llançament inclouen l'addició de fitxers .pri que faciliten l'ús dels Frameworks individuals als projectes basats en «qmake» i dos Frameworks nous: kactivities i plasma-framework. També hi ha hagut un avanç significatiu en aconseguir que els Frameworks funcionin a la plataforma Windows de Microsoft.

Per informació quant als Frameworks 5, vegeu aquest article en el lloc de notícies dot. Els interessats en seguir l'evolució poden obtenir els repositoris git, seguir els debats en la llista de correu del desenvolupament dels Frameworks del KDE i col·laborar amb pedaços mitjançant el tauler de revisions. Les polítiques i l'estat actual del projecte i els plans són disponibles en el wiki dels Frameworks. Els debats en temps real tenen lloc en el canal d'IRC #kde-devel a freenode.net.

Debateu, difoneu la notícia i vegeu què està ocorrent: etiqueteu amb "KDE"

El KDE anima a tothom a difondre la notícia en la web social. Envieu articles a llocs de notícies i useu canals com delicious, digg, reddit, twitter o identi.ca. Pugeu captures de pantalla a serveis com Facebook, Flickr, ipernity o Picasa, i publiqueu-les en els grups adequats. Creeu vídeos de captures de pantalla i pugeu-los a YouTube, Blip.tv o Vimeo. Si us plau, etiqueteu els articles i el material pujat amb "KDE". Això farà que sigui més fàcil de trobar i proporcionarà a l'equip de promoció del KDE una manera d'analitzar la cobertura d'aquests llançaments del programari KDE.

Podeu debatre aquesta notícia en el Dot, el lloc de notícies del KDE.

Instal·lació dels paquets executables dels Frameworks alfa 1

Paquets. Diverses distribucions ofereixen paquets actualitzats amb freqüència dels Frameworks 5. Això inclou Arch Linux, AOSC, Fedora, Kubuntu i openSUSE. Vegeu aquesta pàgina wiki per un resum.

Compilació dels Frameworks

El codi font complet pels Frameworks 4.96.0 es pot descarregar de franc.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i Mac OS X.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

For more information send us an email:
press@kde.org

Enllaços de navegació global