KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt de updates van juni voor Applicaties, Platform en Plasma Workspaces beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Suomi | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

10 juni 2014. vandaag heeft KDE updates vrijgegeven voor Applications en Development Platform, de tweede in een serie van maandelijkse updates voor stabilisatie van de 4.13 serie. Deze vrijgave bevat ook een bijgewerkte Plasma Workspaces 4.11.10. Beide vrijgaven bevatten alleen reparaties van bugs en bijgewerkte vertalingen, waarmee een veilige en plezierige uitgave wordt geboden.

Er zijn meer dan 40 aangegeven bugreparaties inclusief verbeteringen aan de suite voor beheer van persoonlijke informatie Kontact, het UML-hulpmiddel Umbrello, het bureaubladzoeken, de webbrowser Konqueror en de bestandsbeheerder Dolphin aangebracht.

Een meer complete lijst met wijzigingen is te vinden in de issue-tracker van KDE.

Bovendien en waard om op te merken: deze uitgave van KDE Applications bevat een aantal belangrijke reparaties van Kopete: een vermindering in de tijd voor beëindigen van Kopete met ingeschakelde plug-in voor statistieken, een reparatie voor de compilatie van jabber libjingle voor niet-x86 architecturen en een andere reparatie voor spraakverbindingen in de jabber libjingle bibliotheek. Zonder deze laatste reparatie, werken spraakverbindingen alleen met de oude jingle-client van Google Talk windows. Nu na toepassen van de patches is het getest met de GMail web-plug-in, de oude client voor Google Talk windows, telepathy-gabble en andere versies van Kopete.

Om broncode te downloaden of pakketten te installeren ga naar de Informatiepagina van 4.13.2. Als u meer wilt weten over de 4.13 versies van KDE Applicaties en Development Platform, kijk dan in de Uitgavenotities van 4.13.

KDE software, inclusief alle bibliotheken en toepassingen, is vrij beschikbaar onder open source licenties. De software van KDE kan verkregen worden als broncode en verschillende binaire formaten uit http://download.kde.org of vanaf elk van de belangrijkste GNU/Linux en UNIX systemen van vandaag.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina Donaties voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe initiatief Join the Game.

Installeren van 4.13.2 binaire pakketten

Pakketten. Sommige Linux/UNIX OS leveranciers zijn zo vriendelijk binaire pakketten van 4.13.2 voor sommige versies van hun distributie en in andere gevallen hebben vrijwilligers uit de gemeenschap dat gedaan. Extra binaire pakketten, evenals updates voor de pakketten zijn nu beschikbaar of zullen beschikbaar komen in de komende weken.

Locaties van pakketten. Voor een huidige lijst met beschikbare binaire pakketten waarover het KDE Project is geïnformeerd, bezoekt u de 4.13.2 informatiepagina.

4.13.2 compileren

De complete broncode voor 4.13.2 kan vrij worden gedownload. Instructies over compileren en installeren van 4.13.2 zijn beschikbaar vanaf de 4.13.2 informatiepagina.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen