KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt de updates van september voor Plasma Workspaces, Applications en Platform beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Deutsch | Español | Suomi | Français | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

3 september 2013. Vandaag heeft KDE updates vrijgegeven voor zijn Workspaces, Applicaties en Development Platform. Deze updates eerste in een serie van maandelijkse updates voor stabilisatie van de 4.11 serie. Zoals was aangekondigd bij de uitgave, zal workspaces de komende twee jaar doorgaan met het uitbrengen van updates. Deze uitgave bevat alleen bugreparaties en updates van vertalingen en zal een veilige en plezierige update voor iedereen zijn.

Er zijn meer dan 70 aangegeven bugreparaties inclusief verbeteringen aan de windowmanager KWin, de bestandsbeheerder Dolphin en anderen. Gebruikers kunnen verwachten dat Plasma Desktop sneller opstart, Dolphin geleidelijker verschuift en verschillende toepassingen en hulpmiddelen minder geheugen gebruiken. Verbeteringen bevatten ook de terugkeer van slepen-en-loslaten van de taakbalk naar de pager, accentuering en kleurreparaties in Kate en vele kleine verholpen bugs in het spel Kmahjongg. Er zijn vele reparaties van de stabiliteit en de gebruikelijke toevoeging van vertalingen.

Een meer complete lijst met wijzigingen is te vinden in de issue-tracker van KDE. Voor een gedetailleerde lijst met wijzigingen die terechtkwamen in 4.11.1, kunt u ook bladeren in de Git-logs.

Om broncode te downloaden of pakketten te installeren ga naar de Informatiepagina van 4.11.1. Als u meer wilt weten over de 4.11 versies van KDE Workspaces, Applicaties en Development Platform, kijk dan in de Uitgavenotities van 4.11.

KDE software, inclusief alle bibliotheken en toepassingen, is vrij beschikbaar onder open source licenties. De software van KDE kan verkregen worden als broncode en verschillende binaire formaten uit http://download.kde.org of vanaf elk van de belangrijkste GNU/Linux en UNIX systemen van vandaag.

Installeren van 4.11.1 binaire pakketten

Pakketten. Sommige Linux/UNIX OS leveranciers zijn zo vriendelijk binaire pakketten van 4.11.1 voor sommige versies van hun distributie en in andere gevallen hebben vrijwilligers uit de gemeenschap dat gedaan. Extra binaire pakketten, evenals updates voor de pakketten zijn nu beschikbaar of zullen beschikbaar komen in de komende weken.

Locaties van pakketten. Voor een huidige lijst met beschikbare binaire pakketten waarover het KDE Project is geïnformeerd, bezoekt u de 4.11.1 informatiepagina.

4.11.1 compileren

De complete broncode voor 4.11.1 kan vrij gedownload worden. Instructies over compileren en installeren van 4.11.1 zijn beschikbaar vanaf de 4.11.1 informatiepagina.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen