KDE • Community • Announcements
DONATE (Why?)
paypal

Anunci de publicació de KDE 3.5.8

També disponible en: Anglès Alemany Xinès (simplificat) Espanyol Francès Italià Portuguès Eslovè Suec

El Projecte KDE publica la vuitena versió que millora les traduccions i els serveis de l'escriptori líder del programari lliure.

El KDE 3.5.8 incorpora traduccions a 65 idiomes, millores al conjunt de programes de gestió d'informació personal del KDE i a altres aplicacions.

16 d'octubre del 2007 (INTERNET). Avui, el Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat immediata del KDE 3.5.8, una versió de manteniment de l'última generació de l'escriptori lliure més avançat i potent per al GNU/Linux i altres UNIX. El KDE té ara traducció a 65 idiomes, la qual cosa el fa disponible per a més persones que la majoria dels programes no lliures, i pot ser ampliat fàcilment a altres comunitats que vulguin contribuir al projecte de codi obert.

Encara que el focus principal dels desenvolupadors es centra en acabar el KDE 4.0, la sèrie estable 3.5 és encara l'escriptori que escull la majoria. És estable, provat i ben mantingut. La versió 3.5.8 amb el seu centenar de correccions d'errors torna a millorar l'experiència dels usuaris. Les principals millores del KDE 3.5.8 són:

  • Millores al Konqueror i el seu component web KHTML. S'han corregit errors en la gestió de connexions HTTP i KHTML ha millorat la seva compatibilitat amb algunes característiques de CSS per millorar el compliment dels estàndards.
  • Al paquet kdegraphics, hi ha hagut una gran quantitat de correccions en el visor de PDF del KDE i a Kolourpaint, una aplicació de dibuix.
  • El conjunt d'aplicacións KDE PIM ha rebut una gran quantitat de millores, des del KMail, client de correu del KDE, al KOrganizer, l'aplicació d'organització.

Per a una llista més detallada de millores des de la versió KDE 3.5.7 del 22 de maig del 2007, si us plau, consulteu la pàgina de canvis del KDE 3.5.8.

El KDE 3.5.8 es distribueix amb un escriptori bàsic i quinze paquets addicionals (gestió d'informació personal, administració, xarxes, educació, utilitats, multimèdia, jocs, art, desenvolupament web, i altres). Les eines del KDE més premiades i les aplicacions estan disponibles en 65 idiomes.

Distribucions amb el KDE

La majoria de distribucions de Linux i sistemes operatius UNIX no incorporaran immediatament les noves versions de KDE, sinó que integraran els paquets del KDE 3.5.8 en les seves properes versions. Consulteu aquesta llista per veure quines distribucions porten el KDE.

Instal·lació de paquets binaris del KDE 3.5.8

Creadors de paquets. Alguns proveïdors de sistemes operatius han proporcionat amablement els paquets binaris del KDE 3.5.8 per a algunes versions de les seves distribucions, en altres casos han estat voluntaris de la comunitat els que ho han fet. Alguns d'aquests paquets es poden descarregar lliurement del servidor de descàrregues del KDE a http://download.kde.org. En properes setmanes poden haver-hi paquets nous així com millores als paquets disponibles.

Ubicació dels paquets. Consulteu la pàgina d'informació del KDE 3.5.8 per obtenir una llista dels paquets binaris disponibles actualment dels que s'ha informat al Projecte KDE.

Com compilar el KDE 3.5.8

Codi font. El codi complet del KDE 3.5.8 es pot descarregar lliurement. Les instruccions de com compilar i instal·lar el KDE 3.5.8 estan disponibles a la pàgina d'informació del KDE 3.5.8.

Com col·laborar amb el KDE

El KDE és un projecte de programari lliure que existeix i creix gràcies a molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre busca nous voluntaris i contribucions, ja sigui per programar, corregir o informar d'errors, escriure documentació, traduir, ajudar en la promoció, aportar diners, etc. Totes les contribucions s'accepten amb agraïment. Si us plau, per a més informació llegiu Com col·laborar amb el KDE.

Esperem tindre notícies vostres ben aviat!

Quant al KDE

El KDE és un projecte premiat i independent format per centenars de desenvolupadors, traductors, artistes i altres professionals d'arreu del món, col·laborant gràcies a Internet per crear un entorn d'escriptori i d'oficina de lliure distribució, sofisticat, personalitzable i estable que utilitza una arquitectura basada en components, transparent a la xarxa i ofereix una magnífica plataforma de desenvolupament.

El KDE proporciona un escriptori madur i estable que inclou un navegador (Konqueror), un conjunt d'utilitats de gestió d'informació personal (Kontact), un conjunt d'aplicacions d'oficina complet (KOffice), una gran quantitat d'aplicacions i utilitats de xarxa, i un eficient i intuïtiu entorn integrat de desenvolupament (KDevelop).

KDE és la prova real que el model de desenvolupament de programari lliure "estil Basar" pot crear tecnologies de primer nivell a la par o superiors que el més complex del programari comercial.


Notes en quant a marques registrades. KDE® i el logo K Desktop Environment® són marques registrades de KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group als Estats Units i d'altres països. Totes les altres marques registrades i copyrights esmentats en aquest anuncis són propietat dels respectius propietaris.


Contactes de premsa

Africa
AJ Venter
Unit 7B Beauvallon Village
13 Sandown Road
West Beach
Cape Town
7441
South-Africa
Phone: +27 83 455 9978
info-africa@kde.org
Asia
Pradeepto Bhattacharya
A-4 Sonal Coop. Hsg. Society
Plot-4, Sector-3,
New Panvel,
Maharashtra.
India 410206

info-asia@kde.org
Europe
Sebastian Kügler
Meloenstraat 17
6543 ZE Nijmegen
The Netherlands
Phone: +31-6-48370928
info-europe@kde.org
North America
Jeff Mitchell
21 Kinross Rd. #2
Brighton, MA 02135
U.S.A
Phone: +1 (762) 233-4KDE (4533)
info-northamerica@kde.org
Oceania
Hamish Rodda
11 Eucalyptus Road
Eltham VIC 3095
Australia
Phone: (+61)402 346684
info-oceania@kde.org
South America
Sandro Santos Andrade
R. da Gratidão 232, apto 1106-A
Salvador, BA 41650-195
Brazil
Phone: +55(71)99142-3855
info-southamerica@kde.org

Global navigation links