KDE • Community • Announcements
LAHJOITA (Miksi?)
paypal

KDE toimittaa Frameworks 5:n ensimmäisen alfan

Tiedote muilla kielillä:

English | Català | Catalan (Valencian) | Deutsch | Español | Suomi | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

Qt:n ja KDE:n yhteistyötä 14. helmikuuta 2014. Tänään KDE julkaisi Frameworks 5:n ensimmäisen alfan. Se kuuluu julkaisusarjaan, joka edeltää lopullista julkaisua, joka on suunniteltu kesäkuulle 2014. Tähän alfajulkaisuun kuuluu kaikki alkuvuoden Frameworks 5 Tech Preview’n jälkeen tehdyt asiat.

Tässä julkaisussa kirjastoihin on lisätty .pri-tiedostot. Niiden ansiosta qmake-pohjaisten projektien on helpompi käyttää yksittäisiä kirjastoja. Kaksi uutta kirjastoa on lisätty: kactivities ja plasma-framework. Myös Frameworks-kirjastojen saaminen toimimaan Microsoft Windows -ympäristössä on edistynyt merkittävästi.

Lisätietoja Frameworks 5:stä saa tästä Dot-uutissivuston artikkelista. Kiinnostuneet voivat seurata kehitystä hakemalla lähdekoodin itselleen git-koodivarastoista (englanniksi repository), seuraamalla keskusteluita KDE Frameworks Development -postituslistalla ja tekemällä paikkauksia (patchejä) Review Boardin välityksellä. Käytänteet ja projektin nykytila sekä suunnitelmat ovat Frameworks-wikissä. Reaaliaikaiset keskustelut käydään IRC-kanavalla #kde-devel freenode.net-verkossa..

Keskustele, levitä sanaa ja seuraa, mitä on meneillään: käytä tunnistetta ”KDE”

KDE rohkaisee ihmisiä levittämään sanaa sosiaalisessa mediassa. Kirjoita juttuja uutissivustoille tai käytä kanavia kuten Delicious, Digg, reddit, Twitter ja identi.ca. Lähetä kuvankaappauksia esimerkiksi Facebookiin, Flickriin, ipernityyn ja Picasaan, sekä lähetä ne sopiville ryhmille. Luo esittelyvideoita ja lähetä ne Youtubeen, Blip.tv:hen sekä Vimeoon. Lisääthän kirjoituksiisi ja lähettämiisi aineistoihin tunnisteen (tag) ”KDE”. Sen lisääminen helpottaa löytämistä, ja antaa KDE:n promoryhmälle keinon analysoida näiden julkaisujen näkyvyyttä.

Voit keskustella tästä uutisesta Dotissa, KDE:n uutissivustolla.

Frameworks Alpha 1:n binaaripakettien asentaminen

Paketit. Monet jakelut tarjoavat usein päivittyviä Frameworks 5 -paketteja. Niitä tarjoavat muun muassa Arch Linux, AOSC, Fedora, Kubuntu ja openSUSE. Yleiskatsauksen saat tältä wikisivulta.

Frameworksin kääntäminen

Frameworksin kaiken lähdekoodin voi ladata vapaasti.

KDE:n tukeminen

KDE on vapaan ohjelmiston yhteisö, joka on olemassa ja kasvaa vain, koska monet vapaaehtoiset lahjoittavat sille aikaansa ja vaivaansa. KDE etsii aina uusia vapaaehtoisia osallistumaan ohjelmointiin, virheiden korjaamiseen tai niistä ilmoittamiseen, ohjeistuksen kirjoittamiseen, kääntämiseen, promootioon, rahalliseen tukemiseen tai muuhun. Kaikenlaista osallistumista arvostetaan, ja se otetaan innokkaasti vastaan. Lue lisää KDE:n tukemissivulta tai liity KDE e.V.:n kannatusjäseneksi uuden Liity peliin -aloitteen kautta.

Tietoja KDE:sta

KDE on kansainvälinen teknologiaryhmä, joka luo vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia työpöydille ja kannettaville tietokoneille. KDE:n tuotteisiin kuuluu muun muassa nykyaikainen työpöytäjärjestelmä Linux- ja UNIX-alustoille, kattavat toimiston tuottavuus- ja työryhmäohjelmistopaketit sekä satoja ohjelmia useista luokista, joihin kuuluvat Internet- ja web-sovellukset, multimedia, viihde, kasvatus, grafiikka ja sovelluskehitys. KDE-ohjelmia on käännetty yli 60 kielelle, ja niissä on huomioitu helppokäyttöisyys sekä nykyaikainen esteettömyys. KDE:n monipuoliset sovellukset toimivat natiivisti Linuxissa, BSD:issä, Solariksella, Windowsissa ja Mac OS X:llä.


Tavaramerkki-ilmoitukset. KDE® ja K Desktop Environment® -logo ovat KDE e.V.:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Linux on Linus Torvaldsin rekisteröimä tavaramerkki. UNIX on The Open Groupin rekisteröimä tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä tiedotteessa mainitut tavaramerkit ja tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille.


Lehdistön yhteystiedot

Afrikka
AJ Venter
Unit 7B Beauvallon Village
13 Sandown Road
West Beach
Cape Town
7441
South-Africa
Puhelin: +27 83 455 9978
info-africa@kde.org
Aasia
Pradeepto Bhattacharya
A-4 Sonal Coop. Hsg. Society
Plot-4, Sector-3,
New Panvel,
Maharashtra.
India 410206
Puhelin: +91-9821033168
info-asia@kde.org
Eurooppa
Sebastian Kügler
Meloenstraat 17
6543 ZE Nijmegen
The Netherlands
Puhelin: +31-6-48370928
info-europe@kde.org
Pohjois-Amerikka
Jeff Mitchell
21 Kinross Rd. #2
Brighton, MA 02135
U.S.A
Puhelin: +1 (762) 233-4KDE (4533)
info-northamerica@kde.org
Oseania
Hamish Rodda
11 Eucalyptus Road
Eltham VIC 3095
Australia
Puhelin: (+61)402 346684
info-oceania@kde.org
Etelä-Amerikka
Helio Chissini de Castro
R. Júlio Dias 614, apto 301
Florianópolis, SC 88080-060
Brazil
Puhelin: +55(48)8806-0858
info-southamerica@kde.org

Yleiset navigaatiolinkit